Heeft u vragen? Bel (0513) 64 60 64

Menu

Nieuwbouw zorgappartementen Beilen op hoogste punt

Hoogste punt Beilen

Nieuwbouw zorgappartementen op hoogste punt
Assen / Westerbork – De nieuwbouw van zorgappartementen aan de Esweg in Beilen is op haar hoogste punt. Het betreft de vervangende nieuwbouw van de Wester Es van Zorggroep Drenthe en het Eshuus van Woonservice. In totaal worden er 81 appartementen gebouwd, allen bestemd voor verhuur en desgewenst voorzien van 24-uurs zorg. De bouw van de complexen is eind 2016 gereed. Naar verwachting nemen begin 2017 de eerste bewoners hun intrek in de appartementen.

Samenwerking Zorggroep Drenthe en Woonservice
Het nieuwbouwproject bestaat uit twee appartementencomplexen, onderling verbonden door een dienstenplaza. De vervangende nieuwbouw is een samenwerking tussen Zorggroep Drenthe en woningcorporatie Woonservice. Beide organisaties nemen elk de bouw van een appartementencomplex voor hun rekening. Sape Pranger, directeur/bestuurder Zorggroep Drenthe “Het wordt een prachtig wooncomplex met ruime appartementen, waar de tijd om vraagt. Daarnaast hopen we het welzijnsniveau op een hoog niveau te brengen en dat onze bewoners zich lekker thuis gaan voelen. Dit laatste is voor ons het allerbelangrijkste.”

De appartementen van Woonservice zijn voor de komende jaren verhuurd aan Zorggroep Drenthe. Harro Eppinga, directeur/bestuurder Woonservice: “Woonservice zet concrete stappen om het langer thuis wonen inhoud te geven. We voorzien onze huidige woningen van ThuisBest aanpassingen en bouwen levensloopbestendige woningen op verschillende plekken in ons werkgebied. De Woonservicezone in Beilen is daar onderdeel van. Comfortabel wonen op een prachtige plek in het hart van Beilen, maar ook de mogelijkheid om te kunnen blijven wonen als er een beroep op zorg gedaan moet worden. Wonen met zorg voor de toekomst, daar staan we voor, samen met Zorggroep Drenthe.”

Buurtfunctie
De nieuwe zorgappartementen, die zo’n 80m² groot zijn, zijn gelegen in het centrum van Beilen en krijgen een duidelijke buurtfunctie. In het dienstenplaza dat de twee appartementencomplexen met elkaar verbindt komt een restaurant, schoonheidsspecialiste, kapper en fysiotherapeut. Daarnaast komen er op diverse plekken algemene ruimten waar sport, recreatieve en welzijnsactiviteiten worden georganiseerd. Niet alleen bewoners van het appartementencomplex kunnen hier gebruik van maken, ook bewoners uit Beilen zijn hier van harte welkom.