Heeft u vragen? Bel (0513) 64 60 64

Menu

Start bouw Woonservicezone Beilen officieel gevierd

Met het plaatsen van een tijdcapsule hebben vertegenwoordigers van de gemeente, Woonservice, Zorggroep Drenthe en Welzijnswerk Midden-Drenthe de officiële start gemarkeerd van de bouw van de nieuwe Wester Es, het Eshuus en het Karspelhuis aan de Esweg in Beilen.

In de tijdcapsule zitten de toekomstbeelden van de bewoners van de Wester Es en het Eshuus. Hoe denken zij dat hun woonlocatie er in 2050 uitziet? Deze toekomstbeelden worden in het gebouw gemetseld.

DSC_2923 DSC_2959 DSC_2962 DSC_2963

Appartementen en voorzieningen
Inmiddels is langs de Esweg in Beilen al een beetje te zien waar de nieuwbouw straks gaat verrijzen. In het gebouw komen 82 appartementen en verschillende voorzieningen zoals een restaurant, kapsalon, winkel en ruimtes voor sport en recreatie.

Nieuwe entree
Wethouder Lohuis gaf aan dat de gemeente blij is dat er na jaren van overleg en voorbereidingen nu gebouwd wordt. “Door goede samenwerking tussen de verschillende partijen komt hier een prachtig, toekomstbestendig gebouw, dat samen met zijn omgeving een mooie, nieuwe entree vormt naar het centrum van Beilen”.

Multifunctioneel gebouw
“Wij zijn blij dat onze bewoners een mooi thuis krijgen dat van alle gemakken wordt voorzien”, aldus directeur Zorggroep Drenthe Sape Pranger. “Samen met Woonservice, Stichting Welzijn en de gemeente willen we een multifunctioneel gebouw neerzetten in Beilen, waar niet alleen bewoners van de Wester Es, maar ook mensen uit Beilen en omstreken gebruik van kunnen maken”.

Zorg en welzijn gegarandeerd
Ook directeur Harro Eppinga van Woonservice gaf aan trots te zijn op het project en de samenwerking waarmee het tot stand is gekomen. “Het is een prachtige locatie waar ouderen prettig kunnen wonen en waar zorg en welzijn gegarandeerd kunnen worden op het moment dat daar behoefte aan is. En ik onderschrijf de woorden van de wethouder dat een gebouw met deze uitstraling een aanwinst is voor de entree van het dorp”.