Heeft u vragen? Bel (0513) 64 60 64

Menu

Wester Es Beilen wordt Spectrum

Woensdag 6 juni jl. was de officiële opening van de nieuwbouw van woonzorgcentrum de Wester Es in Beilen. De nieuwbouw betreft een modern woonzorgcentrum van 79 appartementen waar bewoners prettig kunnen wonen met zorg in de buurt.

Het woonzorgcentrum biedt zowel ruimte aan mensen die weinig tot zeer intensieve zorg nodig hebben. Sape Pranger (directeur Zorggroep Drenthe): “We zien dat sommige mensen, ook als ze nog niet veel zorg nodig hebben, graag bij ons willen komen wonen. Het voelt veiliger en ze vinden het fijn dat zorg dichtbij is.” Een van deze mensen is mevrouw de Weerd: “Ik huur hier een appartement, omdat mijn huis ‘te groot’ werd. Sinds ik hier woon heb ik geen zorgen meer. Dat voelt zo fijn. Mijn hondje mocht mee en daar ben ik blij mee. Ik woon geheel zelfstandig en als ik geen zin heb om te koken eet ik gezellig in het restaurant. Mocht ik zorg nodig hebben, dan kan ik dat hier gewoon krijgen”.

Nieuwbouw
Drie jaar geleden werd gestart met de nieuwbouw. Pal naast het oude complex en onder toeziend oog van de bewoners verscheen het nieuwe gebouw. De eerste bewoners verhuisden in april 2017 naar de nieuwe woongebouwen. Het afgelopen jaar werd het restaurant en de overige faciliteiten gerealiseerd.  “Een hele verandering”, aldus Sape Pranger. “Bewoners verhuisden van een appartement van 35 m2 naar een appartement van 70 m2. Dit was echt even wennen, niet alleen voor de bewoners maar ook voor onze medewerkers. We zijn trots op dit nieuwe gebouw, zo dicht tegen het centrum van Beilen aan. Ouderen kunnen hier op een prettige manier wonen en leven. Met de bouw van dit gebouw zijn we klaar voor de toekomst”.

Spectrum
Deze kleurrijke locatie dient ook een kleurrijke naam te hebben, welke recht doet aan het gebouw, en allen die hier gebruik van (gaan) maken. Hier is gekozen voor de naam Spectrum.

Spectrum staat voor: een verscheidenheid aan mensen met verschillende aan behoeftes, die samen wonen en leven in dit gebouw en daarnaast kunnen genieten van diverse faciliteiten die het gebouw biedt. Een kleurrijk geheel wat in harmonie is met elkaar. Deze verscheidenheid aan mensen, vormen van zorg en faciliteiten leiden tot een eenheid. Elke verscheidenheid maakt zijn eigen verbinding; dit maakt het tot één geheel.