Heeft u vragen? Bel (0513) 64 60 64

Menu
Terug naar het overzicht

De Flecke

Joure

De Flecke is een woonzorgcentrum midden in het centrum van Joure. Bewoners wonen er graag. Veel mensen uit Joure hebben er een band mee en voelen zich er nauw bij betrokken. De Flecke bestaat uit een monumentaal pand (het voormalige raadhuis) en is omringd door gebouwen met appartementen voor de bewoners. Deze appartementen zijn sterk gedateerd. De Flecke is nodig aan vernieuwing toe.

Ruimte voor kleinschalige zorg
In de nieuwe situatie wordt De Flecke wat kleiner dan nu. Er komen minder appartementen. Daardoor ontstaat er bij De Flecke meer ruimte voor kleinschalige zorg. Ook op het terrein zelf ontstaat meer ruimte. Bijvoorbeeld voor nieuwe vrije sector huurwoningen.

Stand van zaken
De plannen beginnen inmiddels vorm te krijgen. Samen met architectenbureau Van Manen en Zwart uit Drachten heeft Kroeze & Partners een nieuw plan uitgewerkt. De tekeningen van het nieuwe zorggebouw hebben wij tijdens een informatiemarkt gepresenteerd aan medewerkers, clienten,1econtactpersonen van cliënten en vrijwilligers.
Voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met bouwen zijn daarvoor de benodigde vergunningen nodig. We kunnen nu nog niet precies overzien hoe het vergunningsproces gaat verlopen maar de verwachting is dat we in de loop van het jaar 2024 kunnen melden dat de vergunningen rond zijn.
Het nieuwbouwproces zal gefaseerd worden gebouwd, zo kunnen we het proces zo inrichten dat alle bewoners kunnen blijven wonen totdat de nieuwbouw klaar is. Het deel voor de 32 WLZ-appartementen zal onderdeel uitmaken van de eerste fasering

Projectgegevens
Opdrachtgever
Patyna
Ontwikkeling
Kroeze & Partners Vastgoed B.V.
Architect
Van Manen en Zwart Architecten
Bouwkundig aannemer
N.n.b.
Locatie
Joure

Kroeze & Partners uw vastgoed consulent bij de ontwikkeling en/of begeleiding van uw bouwproject(en)

Contact